Vintage foto's op aluminium

Unieke fotografie met een onbekend verhaal

Joey van ’t Hoenderdaal: een jonge creatieveling met oog voor bijzondere beelden en indrukwekkende invalshoeken. Op eigen gelegenheid struin ik Europa af op zoek naar unieke plekken met een onbekend verhaal. Gewapend met een camera en statief leg ik de mooiste locaties in hun puurste vorm vast. Beelden van wat er gebeurt wanneer de natuur vrij spel heeft.

De betovering van verlaten plekken

Het idee ontstond toen ik gefascineerd naar een documentaire over een spookdorp keek. Gedreven om dit met eigen ogen te bekijken, reed ik naar de vervallen locatie. De betovering van het dorp overrompelde mij: zo’n bijzondere plek met een eigen geschiedenis en niemand meer om het te vertellen. Met mijn camera besloot ik delen van het verhaal vast te leggen. Kleine stukjes van de onbekende puzzel, waar aanschouwers hun eigen fantasie op los kunnen laten. Het verval openbaart schoonheid en raadsels; het ademt een intrigerende geheimzinnigheid die je niet meer loslaat. Dit bezoek was het startsein voor mijn immer groeiende fascinatie voor spookachtige en tegelijkertijd prachtige plekken. Ik heb het sindsdien mijn missie gemaakt om in beeld alsnog de verhalen van deze verborgen pareltjes te delen.

Eigentijdse foto’s met een vleugje mysterie

Om de verlaten plekken te eren, selecteer ik na elk bezoek beelden die bij de sfeer van de locatie passen. Deze foto’s print ik op geborsteld aluminium. Dankzij de HDR-fotografie is de kleurbeleving intenser; aanschouwers worden werkelijk in de afbeelding gezogen. Het scenario komt voor je ogen tot leven, ook doordat sommige onderdelen van de foto het licht weerkaatsen. Een foto geeft keer op keer een andere indruk, doordat het lichtinval op elke plek in elke woning anders is. Als het licht erop valt, zorgt het voor een wow-effect; als het schemert, wordt de foto zachter en zorgt het voor een mooie achtergrond. De foto wordt geleverd met een bevestigingssysteem, om de aluminiumplaat eenvoudig op te hangen. Het ‘zweeft’ hierdoor altijd een stukje van de muur af. Deze combinatie van afbeelding en materiaal zorgt voor een strakke en eigentijdse look met een vleugje mysterie. Een prachtig pareltje om in huis te halen!

De meest veelvoorkomende vragen hebben we hieronder alvast geplaatst. 
Zit uw vraag er niet bij ?      Neem dan gerust contact met ons op. 

1. Hoe hang ik het kunstwerk op ?  Op al onze kunstwerken is standaard een ophangsysteem geplaatst. Het ophangsysteem bestaat uit twee U-profielen. Bij dit ophangsysteem wordt er een aluminium strip aan de boven- en onderzijde van het kunstwerk bevestigd. U hoeft slechts twee schroeven in de muur te boren waar u het profiel eenvoudig aan ophangt. Bij grotere formaten kunt u gebruik maken van meer schroeven. Het profiel biedt ideale mogelijkheden voor het ophangen. Daarnaast zorgen de aluminium profielen voor extra stevigheid. Het kunstwerk komt ongeveer 15 millimeter, zwevend, van de wand te hangen.

2. Heb ik garantie op de kwaliteit van het kunstwerk ?  Bij ons krijgt u 5 jaar volledige garantie. U krijgt garantie op de plaat: de stijfheid van de plaat, zodat deze altijd strak aan de muur blijft hangen. U krijgt ook 5 jaar volledige garantie op de kleurechtheid van uw kunstwerk en de hechting van de inkt. Uw kunstwerk wordt geprint op geborsteld aluminium met UV-bestendige inkt. Dit voorkomt verkleuring. Daarmee is uw kunstwerk ook geschikt om buiten op te hangen.

3. Kan ik het kunstwerk ook buiten hangen ?  Of het nu een regenachtige herfstdag in oktober is of een prachtige zomermiddag in juli, onze kunstwerken zijn geschikt voor alle weertypen. Wij garanderen u kunstwerken die watervast en zonlichtbestendig zijn.

4. Waar vind ik de locaties op de foto ?   Omdat wij de locaties zoveel mogelijk intact willen houden kunnen wij geen details geven over de exacte locatie van het kunstwerk.

per pagina
    1 - 12 van 14 resultaten
  • 1
  • 2
© 2010 - 2024 kunstenkado.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel